20. dagen - mot mål

Sailabout.no
Fri 15 Dec 2006 17:48

Date: 15 Dec 2006 12:00 GMT
Lat: 14:07.34N Lon: 60:44.34W

Utseilt distanse siste døgn: 155 nm
Restdistanse til St Lucia: 12 nm

 

En fantastisk bra avslutning på en vellykket Atlanterhavskryss. Etter en fin natts seilas der vi suste avgårde i måneskinnet mens vi kunne skimte lysene til Barbados på himmelen der vi seilte 35 nm nord av øya. Sikkert fint å gå i land der, men vi skulle litt lenger. Da vi nærmet oss St. Lucia i morgenlyset dukket det opp tre andre båter på horisonten i nord. Vi kalte opp Adeie, en Lagoon 50 fot. katamaran som vi ble kjent med i Las Palmas da vi hadde en mistanke om at de var i nærheten. De var en av båtene og utfordret oss til kappseilas og først i mål. De heiste dermed en spinnaker og vi måtte matche med å sette gennaker. Det er ikke lett å holde unna for en 50 fots katamaran i lens i 15 - 20 knots vind, men vi kjempet hardt. Da de seilte opp på siden av oss trodde de at seieren var sikret, men vi måtte runde øya og krysse i mål. For å droppe detaljene, vi var først i mål.

 

Vi gikk over mål kl. 01.49 lokal tid. Vi brukte dermed 19 døgn og 49 minutter over Atlanteren. Det er ny transatlantisk rekord for en Dufour 385 i ARC, og for noen i familien Melgård, samt mye mer!!!!

 

Rett før mål ble vi møtt av en fotograf, som kom ut og filmet oss. Så gikk vi over mål med stor applaus og tuting i horn. Ved passering av målstreken fyrster vi av ett batteri med knallskudd på 2 x 25 smell. Det var stort! Det var fantastisk å bli møtt på bryggen av Dumle, Hvorfor ikke, Capella, Harry Z og velkomstkomiteen fra ARC, som ga oss en nydelig fruktkurv med rom og de serverte kald rompunsj til oss alle! En utrolig opplevelse!

 

Vi er veldig fornøyd med turen og arrangementet og gleder oss til alle aktivitetene, som venter her i Rodney Bay. Det er premieutdeling den 21. desember og vi seiler så sydover til Bequie for julen og nyttårsaften feires i Tobago Keys.

 

Nå fortjener vi noen dager i ro og ikke minst ro til å sove, selvom det nok blir vanskelig, fordi solen steker og det er fryktelig varmt her. (Vi forventer en viss medlidenhet fra alle hjemme for at vi må utstå denne forferdelige varmen.)

 

Masse hilsener til dere alle fra oss 5 i SAILABOUT