Posisjons rapport Sailabout 22. mai

Sailabout.no
Tue 22 May 2007 13:51
Date: 22. Mai 2007 12:00 UTC
Lat: 35:38.02N Lon: 40:26.30W
Kurs: 64 grader, 6,9 kn SOG
Vind 140 grader, 15 kn
Trykk 1031
Skyer: Blå himmel
Temperatur: 23 C i luften og 19 C i vannet !!!!!
Bølger: 1,5 meter
Utseilt distanse siste 24 timer: 154 nm i luftlinje
Distanse til Horta: 590 nm
 
Holder fin fart mot Azorene og har fremdeles to rev i storseilet og litt inn på genuaen så vi har noe å gå på om vinden løyer. Det siste døgnet har gått som en lek og med stadig dreiende vind mot sør ser dette ut til å kunne bli en riktig fin innspurt.
 
I går kveld landet det plutselig to flygefisk mellom bena til rorvakten. En stor og en liten. "Det er mor og datter" sa Madeleine selvfølgelig. Hun har vist greie på denslags. Like etter kom en liten en til. Det var vel broren det da. 
  
Nylig kom det et smell i skroget fra noe vi traff i vannet. Vi løp opp og så båten omsvermet av delfiner. Trodde de klarte å holde av veien. Fikk lagt til noen minutter til de syv timene med video vi så langt har av delfiner i vannet. Stort sett er de under vann, så det er ikke alt som er så festlig å se på.
 
Vi har seilt jevnt og trutt nordover og kan nesten se at temperaturen faller time for time. I dag morges falt temperaturen i vannet til under 20 grader C. Vi som hadde over 30 C i vannet for snaue to uker siden! Da det lysnet i dag morges så nattvakten noe som glinset på dekk. Var det is på dekk eller restene fra en flygefisk? Han kjente på kroppen at det måtte være is. En titt på termometeret viser imidlertid at temperaturen ikke var under 20 C i natt. Dette mine venner, kalles tropenatt i Norge og er knapt en forsmak på hva vi har i vente på vår vei nordover.
 
"Jaggu sa jeg tropenatt!"
 
Alt vel, Sailabout