Re: 11. dagen til sjøs

Sailabout.no
Thu 7 Dec 2006 22:07
Date: 7 Des 2006 12:00 GMT
Lat: 18:27.53N Lon: 40:31.75W

Utseilt distanse siste døgn: 160 nm
Restdistanse til St Lucia: 1207 nm

 

Vinden og bølgene holder seg slik de har gjort i flere dager nå, og besetningen bærer preg av å være slitende av å bli kastet rundt nede i båten. I går kveld fikk vi en hyggelig overraskelse, vi passerte en fraktebåt et par nm unna og prøvde å kalle han opp for å høre om han hadde sett mange andre seilebåter på sin vei nordover men den irske radiooppratøren sa ikke stort. Like etter ble vi kalt opp av  en annen norsk båt med navn Nano, og det var hyggelig å høre andre norske stemmer, eller stemmer i det hele tatt. Nano hadde vært uheldig og har revnet spinnakeren og brukket spinnaker bommen, men ellers ved godt mot. Vi kunne i de tidlige nattetimer skimte lanterne deres i horisonten men disse forsvant utover natten og vi er helt alene igjen. Ellers så klarte mathias å komme opp i utrolige 16.1 knop på GPS'en idet vi surfet nede en kjempe bølge i natt, cockpiten ble ganske så våt i forsøket. Han er nå innehaver av rekorden om bord, vi får se hvor lengde denne står... vi nærmer oss stadig St. Lucia og med denne vinden er det forhåpentligvis ikke alt for lenge til vi er der heller. VI har nok av mat og drikke ombord, har ikke rørt frokostblandingen vi bunkret i las palmas. Kjøpte mer frokostblanding enn vi bruker på mer enn et år hjemme og vi har drøye 35 L melk igjen også, så noe sult er det ikke akkurat ombord. Ellers feiret vi halvveis i går med ny bakt eplekake, som smakte utrolig godt. I tid tidlige nattetimer måtte vi reve enda litt, viden blåser mellom 25-33 knop nå, og vi holder en utrolig godt fart.