9. dagen til sjøs

Sailabout.no
Mon 4 Dec 2006 21:03
Date: 4 Des 2006 12:00 GMT
Lat: 20:23.40N Lon: 32:21.79W

Utseilt distanse siste døgn: 161 nm
Restdistanse til St Lucia: 1682 nm

 
Nå mandag kveld er vi  ferd med å falle til ro etter nok en flott, men slitsom dag til havs. Forholdene roet seg litt i går kveld slik at vi gikk tilbake til mer normale vaktrutiner. Det er vanligvis en viss interessekonflikt om hvor mye seil vi skal ha opp. Gutta vil ha mer fart og regner med å være fremme om 9 døgn hvis vi holder full guffe, men de voksne vil ha mer levelige forhold om bord. Det er greit å kunne utføre noen gjøremål uten å bli slengt veggimellom hele tiden. Det er greit at det går fort frem, men nå skulle vi veldig gjerne hatt en litt roligere periode slik at vi kunne utføre noen praktiske gjøremål. Sist natt ble vi truffet seks ganger - av flygefisk. Det gikk bra med båten selv om teakdekket ser ut som en fiskeskøyte der det er dekket med fiskeskjell.
 
Nina har som vanlig stelt godt med oss i dag og disket opp med det ene praktmåltidet etter det andre. Det ble belønnet med at jentene fikk sin første dusj inne så langt. Alt tyder på at vi har mer enn nok vann og vi kan godt bli litt lettere i baugen.
 
Akkurat mens jeg skrev dette suste vi ned en kjempebølge fra nord og cockpit ble fylt med vann da vi lå i bunn. Og Mathias ble enda våtere. Han mener fremdeles at ullsokker er det beste fottøyet ombord. Feste til det største solcellepanelet knakk. Thats life around here. Ser frem mot en slitsom natt.