Horta.Faial. Hospital da Horta

Sy Jazz 2010 - 2011
Ole Jakob Hartvigsen
Wed 25 May 2011 14:43
Da vi seilte ut på denne turen vår var vi inneforstått med at vi kunne bli syk underveis.Forkjølelse, en influensa eller mageond. Skrekksenarie var skade i rom sjø med mange døgn til nærmeste havn. Hva om noen fikk tannverk en uke fra land. Ubehagelig.
 
Tanken på at jeg skulle bli innlagt på sykhus hadde  ikke slått meg. Men nå har jeg vært innlagt en uke og turen vår har fått en bråstopp. Det er forbannet. Vi har bare ca 1200nm igjen til det europeiske fastland. Nå kan dette bli lange mil. Kommer vi oss videre eller må vi legge båten igjen her i Horta.Jeg kan ikke flys hjem pga trykk. Så nå er det opp til forsikringselskapet å avgjøre videre utviklingen.
Uvisshet er en ufordragelig ting.
Jeg håper at vi på et eller annet vis kommer oss videre, noe annet vil være en katastrofe, et nederlag.En tur uten slutt.
 
Det går seg nok til.
 
Havnen her i Horta er en travel havn. Med sin beliggendhet midt i atlanterhavet faktisk en av de travleste transitthavnen for seilbåter i verden. Det kommer og går båter hele tiden. Her ligger da Jazz med båter på alle bauer og kanter, Det er trangt, båter må forhales hele tiden. Det er reine puslespillet. Jeg hadde vært meget bekymret om jeg ikke viste at alle våre gode seilvenner hjelper Lisbeth og Pernille til å passe på båten Til å flytte/fohalet henne rund  etterhver som båter kommer og går.
 
Når tingene gikk som det gikk var vi heldig som har alle våre seilvenner rundt oss. De har gitt oss så mye hjelp. Vi takker Fanteliv, Aries, Jolly Sailor, Oda, Harry Z, Serenity Dina Fra Os og Avventura for all hjelpen og tilbud om hjelp.. Og ikke minst Fryd. De avgir mannskap til oss. Andreas seiler med oss til Irland. Dere har vært eneståend. Tusen takk.
 
Da skaden skjedde var vi også så heldig ar vi hadde en norsk båt med leger ombord. Her har Johannes Flatla gjort en kjempejobb for oss. Han har hjulpet oss på sykhuset her og hatt kontakt med sykhus i Norge, Tror nok han fikk åpnet noen dører slik at ting gikk fort å smertefritt.Vi er meget takknemmelig,
 
Nå når de fleste norske båtene nå setter kurs mot åpen sjø og turen mot Irland,England eller Frankrike og tilslutt Norge starter, ønsker jeg dere en god trygg seilas videre. La den bli gnistrende.. Og ikke glem oss på mail. Gi oss oppdateringer.
 
Ellers alt vel
 
Vi lever som grever