Les Sable D Olonne

Sy Jazz 2010 - 2011
Ole Jakob Hartvigsen
Wed 28 Jul 2010 14:26
46.30.157n 001.47.465w
 
Seilasen fra BelleIle til Les Sable D Olonne ble en ok tur, seil opp,seil ned, genakker opp,gennaker ned. Varierende vindstyrke og et ønske om å komme riktig inn til havn i forhold til tidevann gjorde til at det ble endel motor. Greit nok det var sol og varmt så...
 
Til andre som seiler på tur, seil inn til Belle Ile. Dette er uten tvil det fineste stede vi har vært på til nå. Her er det waterboys som geileider deg inn i havn og bukserer deg til en fortøyning. Ble litt imponert over bukseringsevne deres. Pris i havnen var 22 euro. Ikke strøm,vann eller nett. Savnet det ikke heller. Kommer bilder på hjemmesiden.
 
Vi ankom Le Sable d olonne 2507 kl 2000 
Her i Le Sable d olonne hadde vi ikke ført fått fortøyd før et Norsk flagg dukket opp, Sprelsk kom sigende inn til bryggen, ny blank og lekker. Kjempehyggelig.
Har ikke fått utforsket byen her så mye ennå, det jeg har fått med meg er at det er MANGE båtsjapper her. Er litt overskyet nå men regner med at det lysner opp. I så tilfelle blir det stranddag for Pernille og Lisberth. Jeg blir ombord og ellers sonderer området. Var ombord i en helt ny 40 fot Jeanneau i går. Tror det er en prototype. For en lekkerbisk, stilig. Skal du kjøpe seilbåt,vent å se.
Vi blir liggende her noen dager for reprasjon før vi seiler videre over bukten mot Spania.
 
 
Alt vel ombord
Pernille koser seg på stranden i Le Palais
På vente bøye for å slippe inn i havnen i Le Palais