Atlanteren .

Sy Jazz 2010 - 2011
Ole Jakob Hartvigsen
Tue 30 Nov 2010 19:53
15.19.121n 28.49.329w
 
Noen ord fra oseanet.
 
9 døgnet i sjøen. ca 1200 nm.
 
Etter 2 dager med kryss og  vind rundt 15/20 knop er vi nå i vindstilla. Som alle andre som ligger her syd er vi på jakt etter passaten. At vi skulle seile oss så lang syd som dette hadde vi ikke trodd. De siste timene har vi gått for motor syd mot 14 breddgrad der det meldes at vi skal få en mer stabil vind.
 
Livet går sin gang ombord. Etter kryssen med humpete føreforhold  i 2 døgn er vi alle nå i storslag. Gått å få hvilt ut litt.
Kanskje jeg nevnte det tidligere men for 3 dager siden fikk vi en passasjer med oss. en storkelignende fugl haiket natt over med oss. Først ut på dagen tok den til vingene, vi får håpe den satt riktig kurs mot land. Ellers har det vært storangrep av flygefisk. Så mye var det at vi måtte  brukte vernebriller og hjelm i tillegg til redningsvest. Utrolig hva en seiler kommer ut for.
 
Lisbeth har badet i dag, dypde på sjøen her er 4000/5000 meter . Pernille og jeg sto over. Flere båter har observert hai. Vanntemperaturen er ca 30 grader, joda helt riktig 30 grader.
 
Nå håper vi på vind fra midnatt.
 
Alt vel ombord.
Jazz