Puerto Mogan

Sy Jazz 2010 - 2011
Ole Jakob Hartvigsen
Wed 27 Oct 2010 12:00
Hola
 
Da har mørket nok en gang senket seg over havnen i Puerto Mogan Ikke med nordvestlig kuling og snø som værmeldingene hjemfra men som en deilig, varm og stille kveld. Puerto Mogan er et turiststed, men allikevel har stedet sjarm. Fra cockpiten kan vi følge folkelivet, lyset og stemmningen på land .Ikke som bråk men som svak summing. Selv om vi har trivdes her sitter vi å lytter til Bob Marley og drømmer om karibien, hvordan blir det? Litt grønnere enn her? vil tro det. En litt annen kultur, noe nytt.
 
De siste dagene har vi leid bil slik at vi kikket oss litt rund på øyen.
Mandag var hentedag på flyplassen, vindroret skulle være på plass og måtte hentes og fortolles. Gikk stort sett greit selv om de ikke kunne et ord engelsk på tollkontoret,merkelig. Ble litt kluss da jeg skulle forklare hva pakkens innhold var.(tegning av en seilbåt med ror både over og under vann var nok ikke godt nok) Det hele endte opp i en verbal klinsj mellom to funksjonærer. En opplevelse å høre på. De hold på en stund før den med sansynligvis lengst ansinitet snudde seg og utrykker "no problem you can go amigo". Så var det å hente pakken. Gjennom sikkerhetskontroll, levere papir, ut igjen. Pernille synes det hele var festelig ,tollere med batonger og revolvere, jøss.
Hydrovanen er nå ombord og alt gikk jo som smurt.
 
Tirsdag var vi på auqvaland. Tok en stund før vi fant området til Pernilles store frustasjon.
Auqvaland var litt slitt og litt dyrt. Men for en deilig dag vi hadde. Pernille var i himmelen. Lisbeth prøvde seg på noen av skliene men trakk seg fort tilbake. Det ble skipperen og matrosen som hadde det morro.
 
Har ellers kikket oss litt rund. Kanskje vi tar en tur opp i fjellene i dag . Vi får se. Kl 1700 får vi besøk ombord
 av Bjørnar, Svein og Alf Morten fra Jeanneauklubben i Norge.
 
Planleggingen for seilasen til St.Lucia er så smått startet. Liste for sjekk av båt, utstyr og proviant. Hva om noe uforusett skulle skje? .Man skal ikke male fanden på veggen men ting kan skje.
 Å være nocalant å si at dette bare er en seilas som alle andre seilaser  ingenting skjer, vil være å ta for lett på det .Men med en god båt og et mannskap som er forberedt vil nok ting gå greit. Ombord i Jazz har vi har fått erfare at ting kan skje, ting som setter mannskap eller skipper ut av spill. Nå var dette bare 60/70 mn fra land, bekymringen hadde nok vært en annen om det var 700nm. Ombord hos oss er vi kun to voksne dvs at vi begge skal kunne seile båten om den andre skulle få problemer. Vi skal begge kunne ta kontakt med land eller andre båter. Dette gjelder jo også Pernille. Seilasen er på 2800nm med opp til 3 uker i sjøen så det vil være for dumt å ta for lett på det. Viktig å snakke om dette på forhånd.
 
I morgen seiler vi til Tenerif og marina del sur der Mats, Emile og Alexander kommer den 31 okt. Gleder oss.
 
Hasta la vista
 
Besøk på pio pio. Litt luguber strandbar med tøff musikk. Pernille var litt skeptisk i begynnelsen var jo noen litt orginale typer på stedet.Gamle hippier kanskje?
Utrolig dyktig musiker.
Norsk båt til ankers utenfor baren.
Navnet sier alt. Meny, spikersuppe.
Havnen i Arguineguin
Puerto Mogan
Da var Hydrovanen ombord.
Pernille klar for første sklie
Badenymfer
Noen bærer ringene opp til topp for å skli ned.
Andre bærer de ned igjen(høydeskrekk Lisbeth?)
Tjo ho. gøy som bare det.
Race
Du tjustartet pappa. Tja kanskje litt.
Hallo der.