Antigua

Sy Jazz 2010 - 2011
Ole Jakob Hartvigsen
Sat 5 Mar 2011 21:37
17.00.260n 61.45.704w
 
Etter en heller grå og trist og ikke minst veldig våt seilas fra Goudalope  mistet vi vinden etter ca 25 nm og gikk for motor mot Antigua. Jazz ankom  Englich harbor og Antigua ca 1400. Ja vi startet tidlig opp kl 0600 sto vi opp og lettet anker kl 0700.
 
Her i English harbour ligger vi stille og fint. Etter en liten tur på land for å sondere terrenget  og få oss en liten forfriskning er vi nå ombord. Lisbeth ligger i salongen og leser. Pernille ser film og skipperen sitter på dekk like foran masten og nyter kvelden.
Det er klarnet opp etter regnbygene og himmelen er stjerneklar. Det eneste som forstyrrer er et steelband et eller annet sted og en og annen dinge som er på vei til eller fra moderbåten.
Flott, sitte her på dekk med en kald pils i fred og ro , høre på bølgene som dovent slår mot land. Herlig.
Jeg ser rett i havet på den ene siden ,ser så vidt Moneserrat  i sydvest og de røde ankerlanternene på superyachene i Falmout habour på  i nordvest
. Fred og ro, kan man ha det bedre.
Tror vi blir her noen dager.
 
0503.
Nå har vi ligget for anker her noen dager og vi trives her. Flott strand rett ved båten ,Marinaen Nelsons Dockyard er en trivelig havn med små utesteder og ikke minst havnen her har et historisk sus, selveste admiral H Nelson har vært stasjonert her.
Det virker som om det er triveligere å ligge til ankers her vi ligg enn i Falmouth.
Innsjekkingen har var omstendelig her får man skrivekrampe.
 Ikke spesiellt gode handlemuligheter her.
Flott brygge med disel og vannfylling.
 
Vi lever som grever.
 
Jazz
 
 
Deilig med litt bassengbading også
Nelsons Dockyard marina
Dingybrygga. Uten dinge er man solgt.
Flott jente og flott havn
Fort Berkely
Nelsons Dockyard