Puert Mogan til Tenerife Marina del Sur.

Sy Jazz 2010 - 2011
Ole Jakob Hartvigsen
Sat 30 Oct 2010 12:59
28.00.434n 16.39.622w
 
Jazz seilte fra Puerto Mogan 0900 med kurs for Tenerife og Marina Del Sur(La Calletas). Havnen ligger helt på sydspissen av øyen.
Værmeldingen var fin, kanskje litt lite vind men fin. Seilene ble heist og i en vind som varierte fra 6 til 12 knop gled jazz gjennom vannet i alt fra 4 til 6.5 knop på en skarp slør. Trimming av seil ble kun foretatt en gang. Bølgehøyde ca 25 cm. For en deilig bedagelig seilas. Seilte fra en annen Jeanneau 41 foter og tok igjen en Bavaria ,kan man ha det bedre.
En liten halvtime før havn ble motoren startet og vi gled inn i havn i Marina del Sur. Her ble vi motatt av Rainmaker fra England. Denne båten traff vi første gang i Oeiras i Portugal. Kjempehyggelig. Det er jo utrolig så mange hyggelige mennsker man treffer på seiltur, en og annen dust er jo også men de er fort glemt
Havnen her er helt grei hyggelig betjening. Vi ligger på utrigger på en god brygge. Litt vel mye svell men greit. Ikke internett. Til dette må man på land, er en liten kafe ved havnekontoret. pris 21 euro. Ikke noe typisk turiststed.
Vi er faktisk eneste norske båt i havnen. Og det er helt all right. Godt å være for seg selv i blandt. Ikke misforstå seilvenner, vi ser frem til og treffe dere igjen.
I dag er det faktisk ganske så varmt her, ikke en gang måsene orker å tyte for mye, de prøver seg med litt lyd men resignerer fort. Blir stort sett med et falskt pip. Ikke som måsene hjemme.
Pernille og lisbeth er godt på stranden mens det blir litt vedlikehold på Jazz for skipperen.
Under fortøyning i går klarte jeg å miste de gode og meget dyre solbrillene mine på sjøen. Utrolig klossete. Så nå sitter jeg og venter på dykker som skal prøve å finne de. Og dykkerfirma(skole) gjør det gratis,slå den. Ellers ser vi frem til Mats og Emilie kommer på søndag. Pernille teller timer og ser vi frem til badeland og tur rundt på øyen.
 
Kan man ha det bede?
Lille My brukte tiden over til å lese Harry Potter og kikke litt på film.
Tenerife sydkyst
Tenerife sydkyst
Tenerife sydkyst
Surfere utenfor stranden
Går han klar av steinene eller ikke?
Havnekontoret i Marina del Sur.
Jazz på plass