Porto Santo - Madeira

Sy Jazz 2010 - 2011
Ole Jakob Hartvigsen
Tue 14 Sep 2010 09:34
32.44.481n 016.42.732w
 
 
 
Etter å ha forlatt det lille paradiset Porto Santo ble kursen satt mot Madeira ca 20nm syd.
Det ble bestemt at dette skulle bli en fisketur, da med dorg. dvs fiske med wobbler. Her skal jo være diverse eksotiske fiskeslag.
Vi seilte i 3.5 knop sydover uten så mye som et lite napp, men vi prøver igjen.
 
Jazz ble fortøyd i marina Quinta do lorde på nø kysten 0809.  Er en litt merkelig marina dette, som en spøkelsesby. Marinaen er fin med gode brygger ,strøm vann og internett.  Men rund marinaen er det satt opp bygninger som skal innholde hotell og leilligheter mao en liten ferieby. Mesteparten av bygningene er tom. Det sies at alt er stopp opp pga finanskrisen.
Marinaen drives, det er en liten kafe men det er også alt, føles litt i ødemarka her.  Må tilføye at betjeningen er hyggelig og meget sørvisinnstillt. Pris med rabatt 29 euro. Og ops. det er grunt innerst i havnen.
 
Sammen med Jolly Sailor leier vi bil slik at vi kommer oss rund for å utforske Madeira. Men første stopp blir busstur til Funcale her står shopping for Pernille og legebesøk for skipperen på dagsorden.(bussturen tok ca. 1 time og 30 min. hver vei)I
Dag 2 her på øyen ble avsatt til tur til en av øyens levadaer nærmer bestemt Caldeiræs verde en 12 km tur. Levadas er smårenner/kanaler som er bygd for å lede vannet fra fjellene i nord ned til de tørrere områdene i syd.
Turen ble en flott opplevelse. Det var jo nærmest som å vandre i en jungel. Vi vandret på smale stier med fjell på den ene siden og bratte stup på den andre. Gjennom trange tunneler i mørke,spennende.
Nå følger flere dager med utforsking av øyen.
 
 
 
 
Fødselsdag på Porto Santo Pernille 12 år .3 ganger hurra!
Storflagging på Jazz og Jolly Sailor
Er ikke mange som får bursdagssang på portugisisk. Her hadde familier på 2 portogisiske båter samlet seg. Presang ble det også. Utrolig hyggelige mennesker
12 år
Litt av besøket, Jo og Eli, Laura og John fra rainmaker kom også.
Madeira dukker opp
Piano timer ombord i Jolly Sailor
Tur i en Levada
Frodig
Jungeljenta
Skal jeg gå inn eller?
Helmsdeep?
Quinta do lorde
Hulebesøk nv på øyen Sao Vicente caves
Hulebesøk nv på øyen
Huleboer
Fra Porto Moniz. Vel verd et besøk
Stilig saltvannsbasseng.Porto Moniz
Porto Moniz
Porto Moniz
Porto Moniz
Porto Moniz
Levada
Tåken kommer sigende
My friends inn the marina Torkjel and Veronica. Veronica til høyre.