Atlanteren

Sy Jazz 2010 - 2011
Ole Jakob Hartvigsen
Mon 13 Dec 2010 17:16
14.14.796n 58.32.410w
 
kl 1610 utc
 
Vind mellom 6 til 8 knop fra øst. Fart 4-5 knop
 
Sol og pent vær. 
 
Etter 22 dager i sjøen,ser vi virkelig frem til å komme til målet St.Lucia.Vi håper å  være fremme i morgen ettermidag/kveld.
 Vinden har ikke spilt helt på lag med oss da vi har slitt med alt for lite vind i alt for mange dager.Vi hadde god vind noen dager i forrige uke og det var deilig å kjenne båten suse i god fart mot målet.Noen båter har nok brukt mye motor i de vindfattige periodene noe vi kan se på distansene de har tilbakelagt enkelte døgn.Skipperen ombord her seiler,noe jeg og Pernille til tider kan bli litt fustrert over,men vi har begrenset med diesel og vi er jo på seiltur
.Ellers blir det mye lesing. Vi fisker, litt dålig med fangst.har mistet de beste slukene våre.Vi har hatt tre besøk av fugler som har satt seg på dekk for en hvil,i dag kom en liten spurv,som Pernille prøvde å gi litt frø og vann,men han fløy sin vegi ,sikkert en som er tatt av vinden. Pernille har hvert helt fantastisk på hele overfarten,når vi har hvert litt nede og lei,har hun hvert en solstråle uten like,og kjempe flink til å hjelpe til.
Stine stakkers sitter på St.Lucia og venter på oss, hun kom torsdag,noe hun visste kunne være litt tidlig,men vi hadde ikke trodd vi skulle få så lite vind og bruke så lang tid.Men hun er ikke alene det er kommet flere andre som også venter,så hold motet oppe vi kommer.All takk til Dina og Thore på DINA FRA OS.som har tatt henne under sine vinger og gir henne losji til vi kommer,dere er verdens søteste mennesker.TAKK.
Så no ser vi bare frem til vi kommer i mål,og kan sove en hel natt uten nattevakter. I det store og hele har vi hatt en fin overfart,og er veldig takknemlig for at vi er så heldig som får oppleve dette,det er ikke alle som har krysset et verdens hav i egen båt,men det har vi,ikke verst.  En stor hilsen til alle hjemme,familie ,alle på jobben min og ikke minst venner og mine fantastiske klubb veninner.Savner dere alle.
 
Lisbeth