Baiona til Leixoes

Sy Jazz 2010 - 2011
Ole Jakob Hartvigsen
Thu 19 Aug 2010 07:46
41.11.097n 008.42.322w
 
Vi seilte fra Baiona i går kl 0830.
Baiona vil vi huske som en av de gode plassene å besøke. Vi hadde det virkelig trivelig der. Når vi så våknet opp en morgen og fant Aries fortøyd like bortenfor oss ble det hele veldig bra. Aries har vi ikke hilst på siden vi reiste fra Norge, Når også Serenity kom glidene inn ble det hele meget bra, Men etter å ha ligget i Baiona 4 dager var det på sin plass å seile videre.
Turen ned til Leixoes ble så som så, vi har ikke sett noe. Tåken lå som et tykt slør over oss. Heldigvis fikk vi litt vind så vi fikk seilt endel timer.
Vi ankret opp i havnebassenget kl 2100 etter å blitt anvist plass av havnepoliti. Alt vel til vi gå på grunn! Full stopp i maskin, Hva skjedde? Båten glir fremover. En stor ring kommer til syne like akten for oss. Pulsen til skipperen er høy men roes ned da vi forstår at prammene som vi har passert driver med undervannarbeid. De fyrte av en sprengladning like etter at vi passerte. Har dere kjent virkningen på skroget når en slik bølge treffer.....   Alt vel, ankeret sitter, ankerdrammen inntas.
 
Om havnen her kan jeg ikke si så mye, tåken dekker alt. Men det er mye støy fra arbeidet rundt oss, her jobbes hele døgnet. Vi får håpe tåken kan lett litt så vi kommer oss sydover.
Men først skal frokosten intas med ferske rundstykker, servert av vår eminente stuert.
 
 
 
 
 
Kom arbeidslyst her skal du motstand finne.
Pernille må tas sin økt med reingjøring.
Aries med mannskap
Serenity og Aries
Tåkeheimen i Leixoes
Her jobbes det døgnet rundt.