Porto Santo

Sy Jazz 2010 - 2011
Ole Jakob Hartvigsen
Mon 6 Sep 2010 20:42
Nå da vi har vært her på Porto Santo noen dager er det vel på sin plass å skrive noe linjer om stedet.
 
Skal ikke trøtte noen ut med for mye,  men korte det ned. Ombord hos oss på Jazz er vi enig om at dette stedet er herlig, deilig, avslappende. Hele atmosfæren gjør godt for både kropp og sjel. Vi ligger i en havn med bare hyggelige seilere. Vi har den norske båten Jolly Sailor med Eli og jon som naboer, bedre naboer kunne vi ikke fått.
 Stranden er super og den lille byen er koselig. Tempoet er satt ned. Bilder sier nok mest.
Bilder fra Porto Santo ligger i biledmappe under "bilder" på hjemmesiden.
I morgen har Pernille bursdag så vi ligger her til onsdag før vi legger oss ut på anker en dag eller to.
 
 Når vi nå har seilt noen nm og har vært på tur noen månder må jeg si vi har vært heldig med vær og vind. Vinden har vært mild, noen dager med noen og 30 knop har det vært, litt kald i bland men i forhold til en normal sommer langs vestlandskysten har seilasen vår vært grei og uten noe tull. Trøbbel med strøm og tidevann har vi heller ikke hatt. Det har vært litt blåsete i noen havner i nord Spania men ikke noe mer enn vi forventet.
Enkelt og greit. Vi har brukt pilotbøker.  Seilt når man skal,  krysset Biscaya når man skal,  ligget i havn når man skal ligge i havn. Måtte det forsette slik og tre dunk i bordet.
 
Alt i alt ,ikke noe dramatikk.
 Ugrib har vært meget bra ang. vær dvs vind.
 
Alt vel ombord.