Dominica

Sy Jazz 2010 - 2011
Ole Jakob Hartvigsen
Wed 23 Feb 2011 18:24
15.16.849n 61.22.561w
 
Vi ankom Domenica og hovedstaden Roseau etter en super seilas fra Martiniqu. Da øyen dukket opp virket den ugjestmild med bratte klipper og høye fjell. Etter å ha rundet sydspissen av øyen satt vi kurs mot Roseau. Det tok ikke lang tid før vi ble møtt av waterboys som ønsket oss på bøye. Ankring virket ikke så godt her da man helst må ligge med akterfortøyning i land. Dette på grunn av dypde. Det blir fort dypt.
Men Panco ordnet oss en bøye for 40 ec for døgnet. I pilotboken står det at det ikke er problem med å få bøye, det har det vært de dagene vi har vært her. Båter som kommer inn på ettermiddagen har ikke fått bøye. Noen har seilt videre noen har ankret.
 
Det var en besynderlig lukt i havnen noe vi etter hvert fant ut var svovellukt. Domenica har 8 aktive vulkaner. Og øyen er ikke ugjestmild tvert i mot.
 
I byen er det mulig å handle matvarer i en meget bra butikk, etterfylling av gass gikk greit. bensin er ikke noe problem men fylling av vann og diesel er litt vanskelig pga svell ved bryggen. Vann koster bare 30 ec , fyll så mye du vil. Vaskeri er også lett tilgjengelig.
 
Roseau er en spennende by å tusle rundt i. Det virker som om mange har det godt økonomisk men fattigdommen har de ikke kunne skjule. Nord i byen nært frukt og grønnsakmarkede var det mange utliggere som også var høy på et eller annet stoff. Kunne nok virke litt truende og ekkelt for Pernille. Ville nok ikke rotet rundt i området etter mørkets frembrudd.
 
Folk ellers virker utrolig hyggelig og hjelpsom.
 
Sammen med Serenity leide vi bil for å få se litt mer av øyen. Vi tok turen opp i fjellene mot Trafalgar falls og  til Middleham Falls her gikk vi i regnskogen(jungelen) ca en time hver vei. Turen var fantastisk flott kanskje noe av det beste vi har opplevd så langt. Vel fremme ble det bading under fossen. Og nei vi så ingen slanger selv om plakater viste at det finnes boaer og andre slanger her. Ingen av de er giftige.
En fantastisk flott dag. Håper vi får frem litt på bildene. Har også filmet litt, så får vi et godt nett skal vi legg ut en liten videosnutt.
 
2302.
Fra Roseau seilte vi videre nord mot Portsmoutth hvor vi ble tatt i mot av Providence (Martin) som tilbød oss bøye nær purple turtel bay. Martin viste seg å være en virkelig hyggelig kar så vi avtalte en guidet tur opp Indian river.
For en herlig tur vi fikk, en naturopplevelse av de skjeldne. Martin var en mann med mye kunnskap om Domenica og naturen på øyen. Det var virkelig verd pengene. Turen kostet kun 50 ec pr. person. Vi tok turen på ettermiddagen .
Martin rodde og staket båten oppover elven ca . 800m samtidig som han fortalte om planter og dyreliv. Ved endestoppet var det i land og få litt undervisning om faunaen. Et forfriskende bad i elven fikk vi også.
Ganske artig å bli fortalt historer om hvordan Martin vokste opp i fjellene her på Domenica. Viste dere at Boaen(slangen) blir opp mot 4 meter? Ingen av slangene på Domenica er giftig. 
 
 
Scener fra Pirats fthe Carribien ble spilt inn på og ved Indian River. Husker dere scenen med den sorte voodokvinnen som bodde i sumpen?
 
Martin var ikke stolt over alle vrakene som ligger langs stranden. Disse ble skyllt i land under en orkan i 1996 og senere etterlatt av eierene. Domenica har ikke råd til å fjerne dem
 .
Dagen etter elveturen kom Martin ut med en flott blomsterbukett til Lisbeth. Og vi fikk en god prat om Domenica og om Norge. Hyggelig. Vi kan trykt anbefale Martin (Providence) kall han på vhf kanal 16 før du nærmer deg bukten.
 
Jazz ligger godt på bøyen her så vi er ikke klar til å forlate øyen ennå.
 
 
 
Havnen i Roseau
Roseau
Se teksten på veggen
Flott villa
og kirke
med slummen som nærmeste nabo
På tur til Middelham Fall
Fin eller?
Jungel
For noen flotte trær
Se dimensjonene
Middelham Falls
bading i kulpen ved fossen. Er det en frosk?
Orcide
Trafalgar Falls