Porto Santo 1 september

Sy Jazz 2010 - 2011
Ole Jakob Hartvigsen
Fri 3 Sep 2010 09:05
 
 
 33.03.719n 16.18.941w
 
 
 
 
Skipper:
Det er godt å gå fra havn og det er godt å komme inn til havn.  
 Vi kom inn til havnen i Porto Santo kl 1700. 1 sep. etter ca 486 nm.Temp. land 32 grader sjø 25 grader. Dette er vel den første riktige langturbryggen vi har lagt ved. Mesteparten av båtene her  har seilt langt og skal seile langt.Det er  norske(Jolly sailor og en hallberg raessy),svenske,danske,tyske franske,holladske båter, de er her alle. Mange av de som ligger her skal delta i ARC så vi har noe felles.
En egen stemmning her.
Moloen rundt havnen er dekket av logoer malt på av båter som har vært her, og det er mange norske.
Turen over til Porto Santo har gått veldig greit seilmessig. Natt nummer 2 falt vinden til 5 -6 knop og platt lens slik at det ble motorseiling gjenom natten. Også et stykke før vi ankom havn måtte motoren startes. Selv om vinden løyet er det fremdeles en del dønning slik at å seile i noen knop blir voldssom slitsomt.
Mannskapet ombord har gjort en super jobb, det er de som har tatt støyten med vakthold på dagen da skipperen har måtte gjemme seg under le pga. det sterke sollyset. (det var dette for...ete styrbordøye) Nattevakter har de selvfølgelig gått.
Værmessig har vi hatt stort sett hatt sol hele veien men noen varme regnbyger kom ned i natt. Nettene er ganske så fuktige, mer enn jeg hadde trodd. Det blir bare vått.
Det eneste" dramatiske" som har hendt på turen er at vi nå har fått oppdage at fiskestang med snøre og en susende vindmølle ikke går godt i hop.l.l
 
Alt vel ombord
 
 
Matrosen Pernille.
 
Helu dere hjemme i norge eller dere andre som er i andre båter.Smilefjes Uttrykksikon
Nå har vi vært ute på atlanterhavet  får å komme til en øy som heter Porto Santo.
 
Det jeg jorde ute på have vår å høre på en lydbok som heter En verdensomseiling under  havet som var veldig spennende.
Så leste jeg om tatsiki og mutteren og etter jeg var ferdig med den begynnte jeg og lese i bobsey barna. Jeg leste i engelsk boken og pugget gloser.Det ble selfølgelig
også noen runder med ludo.Det var litt bølger  men ikke store som de du blir dårlig av. Jeg syntes for min del at det var en fin tur med sol og en stjerne himmel.
Det så ikke så fint ut da vi kom inn til Porto Santo men det var jo 25 grader i vannet så det måtte være sol der,men jeg hadde solbriller på meg  og når jeg tok de av var det fint og lyst blått og klart vann der.
Det var ikke så frodig der fordi  de hadde sloppet ut masse kaniner som hadde paret seg så det bare ble fler og fler av dem og så spiste opp alt det grønne Øy med palme Uttrykksikon
Jeg har bursdag den 7 sep. så den tror jeg at vi skal feire den på Porto Santo eller på Madeira Festfjes UttrykksikonFødselsdagskake UttrykksikonGave med sløyfe Uttrykksikon
 
vi snakkes Telefonrør Uttrykksikon
 
 
 
 
Stuerten Lisbeth
 
Da har jeg krysset enda et havstrekk.Turen fra Portugal til Porto Santo var en nydelig overfart.Nattevaktene var noe jeg har hvert mest spent på,men dette er noe som går over all forventning,denne turen var nok den fineste for min del. Det å sitte alene oppe om natten,varmt og med en stjerne himmel som ikke kan beskrives,morill i havet som glitrer som tusen diamanter,det er bare helt fantastisk.Dette blir en stund  man får god tid til å tenke over hvor utrolig heldige vi er .Porto Santo har en nydlig strand som vi koste oss på i går,og i dag passer det godt å ta en tur å se oss litt omkring,da det er overskyet,men 30 gr.Sender en varm hilsen til alle hjemme,og savner dere alle .
 
 
Vi har ikke vært flink med bilder så her kommer noen. Fra Portugal
 
 
 
Leixoes.Tåke tåke tåke
Aveiro
Aveiro masse av båter som fisker på elven opp mot plassen hvor vi ankret.
Figueira da foz
Figueira da foz
Figueira da foz
Nazare
Cabo da Roca. Vestligeste pkt. i fastlandseuropa
Aries til anker i Cascais
 Cascais  til ankers
Cascais  til ankers
Cascais  til ankers. Pernille på aftensbesøk på Aries
Oeiras.Pernille i Bassenget
Oeiras
Skolearbeid i sjøen
og  til lands
Jazz i havn
Mannskapet på Rainmaker fra England. Hadde en trivelig kveld ombord.
Grete og Per fra Aries
Mannskapet på Aries. Martin,Iren,Anne og Jørn
Det var en meget varm dag i Lisboa. man blir bare så tørst
Lisboa trikk
Hallaisen
På vei til Porto Santo
På vei til Porto Santo
På vei til Porto Santo
Porto Santo Båtlogoer
Skipper i sjøen,roilig og avbalansert
Porto Santo
Porto Santo. Deilig eller?
Porto Santo helt all right
Porto Santo Pillan i bølgen
Porto Santo .25 grader i vannet