Atlanteren

Sy Jazz 2010 - 2011
Ole Jakob Hartvigsen
Fri 26 Nov 2010 11:46
20.10.379n 22.30.336w
 
 
0845 utc.
 
En liten oppdatering.
 
Som dere kan se på kartet går vi sør mot Kapp Verde øyene. Faktisk ser det ut som vi er nøtt til å seile enda lenger sydvest. Grunnen til dette er værforholdene. Passaten uteblir i område vi seiler i. Så vi håper å finne denne vinden  lenger syd slik at vi kan sette kurs mot St Lucia. Er ikke vanlig å måtte gå så langt syd for denne overfarten.
Vi har nå seilt kryss i 2 døgn under varierende vindforhold alt fra 5 knop til i natt 10/12 knop i perioder. Nå har vi bare 5/6 knop og det går treigt.
Livet ombord går i lesing. prating litt film , fisking,inspeksjon av båt og søvn. Nattevaktene har gått greit vi får alle nok søvn, men for noen fuktige netter alt er vått. Litt guffent.
I går så vi 3 digre skilpadder langs båten. Vi har fisket tunfisk Dorade(gullmakrell) og en annen type fisk som lignet på en barracuda.
Alt fungerer ombord. Det er utrolig at dette er det 5 døgnet i sjøen, tiden går fort. Pernille ser ut til å kose seg. Vi har fremdeles vhf kontakt med norke båter så her snakker barna seg i mellom. Flott.
 
Alt vel ombord
Jazz