Leixoes - Ria de Aveiro - Figueira da foz

Sy Jazz 2010 - 2011
Ole Jakob Hartvigsen
Sat 21 Aug 2010 15:57
 40.08.824n 008.51.638w
 
 
 1908
Turen fra Leixoes ble ingen stor begivenhet. Lite eller ingen vind, ingen fisk, grøttykk tåke. Vil vi få se kysten av Portugal?. I Leixoes der vi lå på anker var tåken så tykk at vi bare kunne skimte land. Det var også et lite hull i tåken da vi hadde seilt noen kabler slik at vi kunne skimte litt av byen et øyeblikk. Under disse forholdene er radaren god å ha,et must for sikker navigasjon.
 
Joda, vel 1 nm fra innseilingen til Ria de Aveiro letter tåken., Flotte strender så langt øye kan se.Etter en en hyggelig tur opp elven mot Sao Jacintoi kastet vi anker.
Angående innseilingen, pass på strømmen  den er sterk når man går inn feil i forhold til tidev, kollosalt med småbåter som ligger å fisker i elven.
 
2008 
Nok en dag i tykk tåke. Ble endel motorseiling, men vinden frisknet til og vi fikk en flott seilas i tåkehavet frem til havnen.
Figueira da foz ankom vi ca 1700, godt med radar, vi oppdaget tidlig at noe ikke stemte i innløpet til havnen. Der vi hadde satt et vp. i kartplotteren var det nå land.  Da vi kom lengre inn så vi grunnen, moloen er forlenget sydvestover.
Pass på dette seilvenner om dere skal inn i denne havnen.
 
Vi måtte ligge på vent i havnen før vi kunne fortøye på innsjekkingsbryggen. Var litt  formaliteter før vi ble anvist plass. god plass,lett å fortøye. Alle båter som kommer inn i havnen må innom registrering. pris i havn 36 euro pr døgn inklusiv strøm og vann.
Dagen har vært ok, tykk tåke for tredje døgnet og kun syn på bb øye har gjort at Pernille og Lisbeth har måtte gått utkikk hele dagen. Men ting går seg nok til.
Spurte på innsjekkingen om det var vanlig med all tåken, svaret var bekreftene.
Byen virker fin skal utforske den i morrgen. Blir liggende her noen dager.
2108
I dag har vi vaskedag ombord og vask av klær og sengetøy. Vaskemaskin 6.61 euro pr maskin!
 
Motor og drivverk må også gjennomgås. Sjekk av olje på motor/gear sjekk av slangeklemmer og sjøvannsfilter.
Vi har 2 problem ombord det ene er wl 400 som er en antenne for å ta ned trådløse nett det andre startproblem på motor. Det kommer luft i drivstoffsystemet. Har gått over alt uten at jeg har funnet noen feil. Har andre med yanmar 54hk samme problem gi meg et tips på mailen vår.
 
Vi har ellers merket oss at mennskene her virker veldig hyggelig, hilser og smiler, herlig. Sol,varme o la la
Har ikke internett her så blogg går via satelittelefon. Bilder legger vi ut senere i mappen "bilder på hjemmesiden"
 
Og hverdagen har innhentet oss, skolen ombord er nå åpnet, første skoledag er i morgen.
 
Alt vel ombord