Sanexenxo

Sy Jazz 2010 - 2011
Ole Jakob Hartvigsen
Thu 12 Aug 2010 21:06
42.23.771n 008.48.202w
 
Ja da er det på tide med noen ord på bloggen.
 
Etter at vi hadde krysset Biscaya bukten ble vi liggende i la Coruna noen dager. lå i en flott marina med alle fasaliteter ca 300 kr døgnet. Lå litt langt ute så litt bølger ble det. Hyggelig betjening i marinaen.
la Coruna var nok den stor overraskelsen så langt på turen. Her var ikke hjemmeleksen gjort. Så for meg en liten by, noe dette ikke er. Men byen var trivelig og vel verd et besøk. Byen ligger jo der som en transitthavn for seilere før kryssing av Biskaya eller runding av Cabo Finisterre. Men som sagt en grei by med flott stor bystrand og et intimt sentrum med mange resturanter.
 
Seilasen gikk videre til Corme i fint vær og grei vind. I Corme lå vi på anker like nord for tettstede. Godt feste for anker.  Men her tar nordøsten godt. Fine  badestrender like ved. Ikke noe særlig sjarmerende sted elllers. Neste havn ble Camarinas. Her tok nø mye. Ikke noe til havn eller sted. Ukoselig.
Seilasen fra Camarinas til Muros i Ria De Muros ble kanskje den fineste vi har hatt på hele turen. Nydelig vær, vind slik vi vil ha det. Gode forhold ombord. Det var godt å runde Finistrerre og seile inn i et mykere landskap. Muros ble et hyggelig bekjentskap. Vi ankret opp i bukten som ligger nø for byen. Gode ankringsforhold. Her var herlig å ligge. Varmt, bading fra båten o la la.
 
Ankom Porto Novo i  Ria De Ponteverda etter en dag stort sett i tykk tåke. Heldigvis har vi radar ombord pluss god utkikk. Vi har også mulighet for å ta inn AIS signal fra andre båter. Dette anser jeg kun som et svakt hjelpemiddel. På turen har vi oppdaget at det ikke er få større båter og fiskefartøy som ikke har dette. Jeg har også lagt merke til at båter som jeg vet har Ais  har en meget kort rekkevidde på signal eller de faller ut i perioder.
 
Porto Novo og Sanexenxo hvor vi ligger er er et typisk turiststed med masse mennesker, spisesteder og butikker. Stedet har 2 flotte strender. Marinaen vi ligger i Real Club Nautico de sanxenxo er moderne ganske flott. Pris 320 kr .Vann, strøm diesel og bensinfylling. Internett er 5 euro for 3 timer.
 
Planen vår i dag var å ankre opp utenfor den største stranden men vi ble frarådet dette av en dansk båt som ligger ved oss, dette pga mye båttrafikk. Ble mye bevegelse.
 Ble stranden i dag med soling og bading, herlig.
 
 
 
Alt vel ombord.
 
Kveld i Biscaya
Badenymfe i La Coruna
Stranden i La Coruna
Farvel La Coruna
Islas sisargas (nordvestpynten av Spania
Corme
Tåken letter, på vei til Porto Nova
Håper det blir en stund til vi treffes.
Muros
Snau i Muros
Artig men varmt å vandre rundt i smauene i muros 32 grader.
Klipp på fordekk
Båter på svai uten for stranden Playa de Silgar ,Sanxenxo
Mannskapet på en annen norsk båt
Musikanter og en liten kabal
Stranden i Sanxenxo
Dansk seilskute til ankers i Corme. Litt av en jobb og heve ankeret manuellt