Fuerteventura

Sy Jazz 2010 - 2011
Ole Jakob Hartvigsen
Sun 10 Oct 2010 19:08
28.12.405n 014.01.605w
 
Hola
 
Jazz seilte sammen med Jolly Sailor fra Lanzarote ned til Gran Tarajal på sydsiden av Fuerteventurea på onsdag. Mot værmeldingen som sa nordlig vind krysset vi oss sydover  i sydvest. Ikke mye vind men nok til at vi holdt en grei fart og fikk en strålende dag på oceanet.
Kysten sydover Fuerteventura er ikke akkurat noe som tar pusten fra deg. Om er  du glad i å se grønne åser, saftig gress og grådige måser er ikke dette stedet for deg. Ikke kjempespennende landskap nærmest litt guffent.
Havnen i Gran Tarajal er mye bedre enn forventet. Etter Imray skulle ikke denne havnen by på annet enn en dårlig ankring. Men vi kom  inn i en tydligvis noe ny marina med godt med plasser. Billig, 12 euro natten. Ikke internett(internettkafer) men ellers alt. Litt svell, prøv å få en plass litt inne i havnen.
Er jo en liten by her, ikke typisk turiststed men en god del butikker og resturanter. Det er også en strand, ikke så fin som de lenger nord men helt ok.
En positiv overaskelse dette.
Ligger her til lørdag da vinden skal dreie fra sydvest til nord. Seilasen går da mot Cran Canaria.
 
Hasta la vista
 
Alt vel ombord