Guadeloupe - Deshaies

Sy Jazz 2010 - 2011
Ole Jakob Hartvigsen
Wed 2 Mar 2011 21:32
16.18.426n 61.47.944w
 
På vår vei nordover karibien har vi ankret opp i Deshaies. Dette er en liten fiskelandsby helt på nordvestsiden av Guadeloupe. Et godt utgangspunkt for videre seilas mot Antigua, Havnen her er god ,ikke noe svell men endel fallvind. Kjempegodt nett.
 
Det ble en litt kjedelig tur opp hit da vi midtveis fikk vinden rett i mot. Så motor ble startet.
 
I natt måtte jeg opp kl 0400 da en hyggelig men bestemt engelskmann fortalte meg at jeg lå over ankeret hans og at han, skulle lette anker kl 0400. Jeg prøvde å forklare han hvor ankert vår lå, viste han ankringbøyen vår. Og at vi da umulig kunne ligge på ankeret hans. Hjalp ikke.
Kl 0400 var jeg oppe for å kunne konstantere at ankeret til engelskmannen lå minst hundre meter fra oss. Disse katamaranene..
 
Kvelden, natten og morgen har vært regnfull og vindfull. Ja skydekket ligger nedover fjellene her. Det er jo nesten som hjemme. Landsbyen her må jeg si er ganske kjedelig. Ikke noe sted å ligge over tid.
 
Vi kommer til å ligge her til i morgen tidlig da vi seiler mot Antigua. Værmeldingen viser da at vinden skal løye. Det har vært mange seilaser med mye vind så det hadde vært ok med en silkeseilas nå.
Jazz er tom for vann så i dag blir det noen turer i land for å fylle på kanner. Ellers har vi planer om en liten tur oppover langs elven her.
Lisbeth har endelig fått fatt i en sjokolade som er fin å lage kakaodrikk av. Pernille nyter det. 
Jazz ser frem til å kunne ligge i en marina med vann og strøm slik at hun kan få litt vask å stell. Er jo en stund siden vi lå fortøyd i en marina.
 
 
 
Er vi hjemme?
Denne finske katta må da ha det største flagget jeg har sett på en liten båt
Skatten er her.