Camaret til Le Palais, Belle Ile

Sy Jazz 2010 - 2011
Ole Jakob Hartvigsen
Sat 24 Jul 2010 11:41
47.20.858n 003.09.071w
 
 
Vi halte ankert om morgen den 2207 og satt kurs mot nye havner og opplevelser.
Seilene ble satt og vi fikk en strålende frisk kryss i gode bølger mot Pte Du Raz, dette er det vestlige landet vi måtte runde før kursen legges syd/øst over. Da v i nærmet oss fyret for tørningspunktet fikk vi virkelig merke forhold, tidevann, vind og bølger, det kokte rundt oss.Fasinerende! For en opplevelse det var å seile gjennom dette i 6-7 knop.
Seilasen videre mot Belle Ile ble en drømmeseilas i sol med vinden aktenfor. Lens og plattlens med spridd forseil og fin fart. Vi fikk  også denne dagen besøk av en flokk delfiner som fulgte oss. Artig å ligge på fordekket å kikke.
Planen med å gå direkte til Le Palais ble skrinlagt da vi ikke ville gå inn i havnen i mørket og vinden som lå på 15 20 knop da kvelden kom. Vi valgte heler å ankre opp ved havneinnløpet til Sauzon for å vente på dagslyset. Greit,men det ble en urolig natt med mer vind enn antatt og mye svell. Skipperen ila seg selv ankervakt.
Kl 0600 lettet vi anker å gikk mot Le Palais, trøtt og sliten var skuffelsen stor da havnen var full og vi ble liggende å skvulpe på en ventebøye i 3 timer.
Belønningen kom da vi entret havnen i strålende sol. Nydelig som å komme til syden.For Pernille og Lisbeth  ble det soling og bading på en strand like ved havnen. (og shopping)
Byen er rett å slett koselig. Vi skal legge ut bilder når vi kommer på nett. Her er det bare satelittelefon som gjelder.
Vi blir liggende noen dager før vi sette kurs mot Les Sables d Olonne
 
Alt vel ombord