Atlanteren 12 mai

Sy Jazz 2010 - 2011
Ole Jakob Hartvigsen
Thu 12 May 2011 18:31
35.00.155n 35.16.300w
 
 
1400 utc
2 uker i sjøen.
 
Tidlig morgen, Hav og himmel er grått bare litt fargenyanser gjør at vi aner horisonten.  Jeg fikk en utrolig ensomhetsfølelse av å sitt å betrakte det, fikk i grunnen litt tungsinn. Havet virket øde og forlatt noe det selvfølgelig ikke er. Her myldrer jo av liv. Ingen grunn til å føle seg ensom. Skjerp deg skipper! 
 
De siste dagene har vi sett store flokker av delfiner, det må da ha vært 40/50 stykker noen ganger. De kommer stadig på besøk å ligger koser seg forran båten. Vi hører hvordan de snakker sammen. Lisbeth plystrer og synger til de. Våre gode venner delfinene,
 
I går fikk vi sett noe av det mest spektakulære vi har sett på hele turen. To ganger svømte det hval like ved båten. Giganter, Jeg er sikker på at det var finhval, disse er opp til 22 meter. et majestetisk syn.
Ellers er det utrolig mye av de portugisiske krigsskipene. (farlig manet)
 
Jazz har nå gått for motor i snart 2 døgn, det er ingen vind. Vinden skal komme i løpet av ettermiddag/kveld da fra øst  med en styrke på noen og 20 knop. Denne vinden vil vi ha til vi er i havn i Horta. Det blir med andre ord kryss de siste 350 nm frem, vi må nok også ta et slag for å komme frem. Håper på å være i Horta den 15 mai.
 
Så nå gjør vi klar bår og mannskap for 3 døgn på skrå.
 
Alt vel
 
Jazz