Iles des Saintes

Sy Jazz 2010 - 2011
Ole Jakob Hartvigsen
Tue 1 Mar 2011 13:14
15.52.168n 61.35.072w
 
Fredag 2302 satt vi kurs for Iles des Saintes. Vi la Dominica akter med en frisk vind fra nordøst. Passaten gav oss en vind mellom 22/25 knop opp mot noen og 30 knop. Vi revet Jazz ned til 3 rev i storen og hardvindsfokk på kutterstaget. Fokken er et seil som vi har satt stor pris på her i Karibien. Seilasen mellom øyene er jo havseilas i endel vind så dette seilet passer godt. Turen fra Dominica var ikke noe spesiell vindfull tur men rettningen på vind, opp mot 50 grader seilvind og bølgehøyde og rettning gjorde at vi fikk mye oversjø. Ja jeg kan ikke huske at vi har hatt så mye sjø i cocpiten. Friskt og fin var seilasen. Men det var også godt å komme i havn.
 
Havnen her er naturskjønn men ikke spesiellt godt, det er mye bevegelse i båten. Vi har godt hold på ankertet selv om vi nå har ankret på noe dypt vann 13/14 meter. Vi håpet vi skulle få fylt vann her noe som har vist seg vanskelig. Vareutvalget i butikkene her er begrenset og svært dyrt.
 
Iles des Saintes er allikevel en øygruppe som ikke kan seiles forbi. Det er flott her, havnen er omkranset av lave åser/topper, det føles som om vi er et eller annet sted i middelhavet(fransk) Det er et koselig sted og vi trives.
 
Sammen med Jolly Sailer og Oda har vi hatt en fin dag rundt på øyen. Vi kastet oss på leide motorsykkeler og mopeder og freste rund. Vi hadde det kjempegøy. De som bor her var kanskje ikke like fornøyd.
 Tidligere hadde vi en plan om å seile mot St. Martin for å kunne være med Godot å seile regatta i Heiniken cup. Her har vi funnet ut at dette blir litt knapt med tid for å oppleve øyene nordover så dette har vi skrinlagt. Er jo ikke så gunstig å seile tilbake til dette område igjen. Litt feil vindvinkel.
 
Vi blir liggende her på Iles des Saintes noen dager før vi setter kursen mot Guadeloupe eller Antigua.
 
Vi lever som grever.
 
Jazz
 
 
 
Ut på tur
Ikke alle liker capsen min?
Fort Napoeion
Skal smake som kylling
Pernille på torget