Sanexenxo til Baiona

Sy Jazz 2010 - 2011
Ole Jakob Hartvigsen
Sun 15 Aug 2010 12:04
42.07.230n 008.50.598w
 
 
For en deilig dag, for et liv!
 
Etter å ha handlet litt feskt brød og klart å komme oss fra kai(litt vind mot kaien) seilte vi mot Baiona.
 
 
Det som var litt synd er at turen gikk så alt for fort. 20 nm er jo ikke så langt med 8 - 9 knop. Vi passerte øyen Islas Cies og Islas del Faro. Her skal vi seil til når vinden løyer slik at vi kan ligge for anker.(eneste muligheten) Øyene så fantastisk ut gjennom kikkerten.(vi har nå fått vite at vi må søke om tillatelse til å ankre og å oppholde oss i området. Dette vilta noen dager)
 
Vi ligger nå i  Puerto Deportiva som er en ganske fin marina med hjelpsom betjening. God å ha når det blåser god og båten skal fortøyes. Pris 33 euro, vann strøm og internett i pris.
 
Førsteintrykket av Baiona virker veldig bra. Det virker rett å slett trivelig her. Blir endel å utforske i morgen etter at stranden og badingen er ferdig.
Nå er kl 2300 og vi sitte i cocpiten å nyter et glass rødvin av det gode slaget, kikker inn på byen med alle de varme lysene og kjenner at vi har det bare bra.
Og, Pernille bruker tid på nett til å svare på mail.
Er vel snart på tide å tørne inn.
 
Godt med alle kommentarene på gjesteboken.
 
I dag 1508 skal vi ha skipsråd over hvor vi skal seile videre. Lisboa og til Madeira? Spania syd?  mot Marocco? eller skal vi sette kursen rett mot Madeira?
Jentene mine er gått på stranden, jeg holder meg under dekk i dag. Styrbordøye har slått seg skikkelig vrangt da er det bedre å være her "nede" i litt dunklere lys.
 
Alt vel ombord
 
Litt bilder: (resten kommer i mappe under "bilder" på hjemmesiden.)
 
 
Kjenner noen igjen båten?Volvo ocean race,Telefonica
Islas Cies
Islas Cies
Innseiling til Baiona
Baiona
Baiona
Et av smauene
Jentene mine pynter opp byen.
Sjefen og skipperen
Kollegaer på jobb,brannfly
Flyet holdt på å slukke en skogbrann i åsen bak byen.
Skipper og Pernille på festningen over byen.