Neyland

Sy Jazz 2010 - 2011
Ole Jakob Hartvigsen
Fri 16 Jul 2010 15:04
Da må jeg først rette opp hvor vi ligger, havnen heter neyland ikke neyhaven.
Planen om å seile i dag tidlig måtte utsettes pga. av værforhold.
 Vi ble nok overasket av mye mer vind i går kveld enn vi hadde trodd skulle komme.  Med økende vind inn på tvers av båten måtte vi forhale jazz. Ikke enkelt men med hjelp klarte vi å legge oss med bauen opp i vinden. Ikke noe behagelig forhaling men nødvendig. Vinden økte på med vind over 40 knop i kastene.  Mannskapet og båt har det bra mens skipperen har fått en ripe i lakken ovenfor seg selv. Jeg burde forhalt tidligere.
Dagen i dag har gått med til klargjøring og studering av værmeldinger, disse er sprikende når det gjelder vindrettning men vi velger å prøve oss kl 1900 i kveld med destinasjon Falmouth.