Atlanteren - 60 nm nw av Cape Verde

Sy Jazz 2010 - 2011
Ole Jakob Hartvigsen
Tue 30 Nov 2010 19:22
17.55.819n 26.02.978w
 
Liten oppdatering
 
.
 
Vi har nå vært 7 døgn i sjøen. 7 døgn som har gått som en  fei. Det har jo vært meget varierende vindforhold fra unnavind der vi har hatt god fart i båten til forhold der vi har måtte jobbe for å holde fart. Det hatr blitt endel seiling i svært lav fart Heldigvis har vi sluppet å gå så mye for motor..
Nå har vi 15 til 20 knops vind fra syd så vi ligger på en kryss. Men forholdene er fremdeles helt ok. Egentlig har vi jo en feiende flott seilas. Se vekk fra litt bunnslag i ny og ne. 1 rev i stoeren og litt innrulling på forseilet.
Det er varmt i i luften 29 grader, varmt i sjøen 28  grader og meget fuktig luft. Oppserverer mye flygefisk og delfiner.
Alle har det bra ombord og alt fungerer . Det nye vindroret(hydrovane) har nå styrt oss siden i går morges, fungerer supert. Sparer mye strøm og slipper å høre på autopiloten som jobber. Hyggelig å holde kontakten med andre norske båter på Vhf.
Ser frem til passaten.
 
VI lever som grever.
 
Alt vel ombord.
 
Jazz