Litt treg start

Flow
Tue 26 Aug 2014 16:34
55:33.67N 009:45.43E I dag var det litt viktig at vi kom oss tidlig av gårde siden det var en drøy etappe som skulle seiles. I går kveld var vi begge enige om at det i grunn var trist at vi ikke har bedre tid på disse siste etappene gjennom Danmark. Vi kom til kai for sent i går til at vi hadde tid og ork til å gå inn og kikke på Sønderborg by som lå et lite stykke fra marinaen vi lå fortøyd i. Det var synd, for det skal være et veldig fint sted med masse historie, vindmølle, borg og kirke i tillegg til deilige danske strender. Vi måtte av gårde tidlig i dag, så morgenen var det heller ingen mulighet for sight-seeing. Dessverre blir det flere slike knappe havneanløp oppover. Uansett kom vi av gårde i høvelig tid i dag morges, og første skuffelse møtte oss da vi kom rundt neste sving og passerte Sønderborg sentrum. Der var det en lang kai hvor flere seilbåter lå alongside. Hadde vi bare visst om den! Så kom med en gang skuffelse nr 2. Vippebroen vi måtte gjennom åpnet ikke før om en time! En time gjør mye for en lang dagsseilas. I Nederland åpnet disse broene i ett kjør, så tanken hadde ikke slått oss å finne ut av åpningstidene. Da fikk vi i hvert fall prøvelagt havnekaia en times tid.
Så var det tid for skuffelse nr 3, og det var at vi med vårt stamme skjema ikke hadde tid til å skru av motoren når det var litt vind. Det var kanskje nok vind til 3 knop, men vi burde ha minst 5. Men slik er det nå en gang. Dagens store glede som overskygget de tre skuffelsene var at det har vært et deilig vær og tidvis helt vindstille og flatt hav. Vi har til og med sett flere delfiner eller niser. Jeg er usikker på om det lever delfiner her, men lignet gjorde de i hvert fall.

Klok av skade seilte vi i dag forbi marinaen og gikk rett inn mot kaiene i sentrum. Og ganske riktig, her var det noen plasser lystbåter kunne bruke. Så her ligger vi nå, det er ennå et par timer til solen går ned, og jeg kan høre en gitarist stemme jazzgitaren inne på land.