Vi ruller videre

Flow
Thu 12 Sep 2013 05:59
13:34.39S 090:23.29E Ban tningsresan del twå ruller videre. Matrosen har kviknet til og glidd inn i vaktrulla, så nå er vi alle mann alle. Det har roet seg noe, og vi slipper kast på 15-17 m/s. Nå blåser det mer jevnt 10-12 m/s og kastene som kommer er sjelden mer enn 13 m/s. På dagen i går, og ut på kvelden, kom det en og annen stor sjø som slo over båten og dynket oss godt. Det er egentlig greit for meg hvis det kommer skikkelig regnbyge som øser regn over oss. Da er det mulig å få skylt bort noe av saltet, for slik seiltøyet er nå, blir det egentlig aldri tørt. Saltet trekker til seg alt av fuktighet som er i lufta, og blir konstant fuktige og ekle.

Jeg så en liten snurt av et dyr med ryggfinne og mørk kropp. Kan ha vært en delfin, en hai eller en liten pilothval. Ikke godt å si. Camilla insiterer naturligvis på at det var en Great White Ocean Shark. Jeg er litt snurt for at den/de ikke kom bort og hilste nærmere.

Etter som vinden på kvisten kom mer aktenfra, tok vi ned tryseilet og satte en bit av genoaen. Da kan vi lettere rulle ut og inn ettersom vinden endrer seg.