Vi prøver igjen

Flow
Sat 15 Jun 2013 01:22
06:58.57N 116:49.85E Etter å ha ligget værfast i fem dager forsøker vi oss igjen på en bedre værmelding. Det er uten dramatikk, for det har ikke vært mer vind enn frisk bris/ liten kuling. Det er bare det at vi har hatt den midt i snuten, og da blir farten redusert betraktelig på Flow som bare har 29 hestekrefter. Å krysse seg fram er også uaktuelt.

Vi håper ikke disse ekstra dagene gjør at vi går glipp av for mye, og vi skal nå glede oss over ett og et halvt døgn langs Borneos grønnkledte kyst som i stor grad består av palmeoljeplantasjer. Palmeoljeplantasjer er egentlig store miljøsyndere, men pent og grønt er det i hvert fall.

Vi gleder oss forøvrig over at vi har fått en knop til etter å ha byttet tilbake til vår originale trebladete propell samt gjort skroget fint og glatt ved å slipe bort alt gammelt bunnstoff som har ligget i klatter. Jeg vet ikke helt hvor mye som skyldes propell og hvor mye som er til ære for det glatte skroget, men nå gjør vi i hvert fall nesten 7 knop gjennom vannet på 1900 omdreininger. Vi kan gå fortere med høyere omdreiningstall, men da bruker vi uforholdsmessig mer diesel.