Tegn på landkjenning

Flow
Sat 15 Feb 2014 12:02
16:40.43S 004:38.52W Vi kan merke at vi nå begynner å nærme oss land selv om vi har over 70 nm igjen. Fuglene har nemlig kommet tilbake til oss. Fuglene er et gammelt navigasjonshjelpemiddel fra den tiden de navigerte uten nesten noe som helst. Da visste de på hvilke avstander fra land de ulike fugletypene pleide å dukke opp. De kunne også estimere retningen til land ved å se hvilken retning de fløy. Om morgenen fløy de vekk fra land, og på ettermiddagen returnerte de, forhåpentligvis mette i magen.

I går røk en bit på storseilsbomen. Det ligger en liten vogn nede i bomen hvor bomuthalet er festet. Den bidrar til at seilet holder seg nede. Særlig er dette viktig når seilet er revet og når det rulles ut og inn. Den røk tvers av, så vi måtte rulle seilet helt inn for å berge de løse delene. Det lot seg gjøre å rulle inn, men det ble ganske klumpete. Heldigvis skal det være et mann på St.Helena som arbeider med rustfritt stål. Vi har et håp om at han kanskje kan hjelpe oss å sveise sammen delen igjen. Hvis ikke, er det en mulighet å lage noe provisorisk med et tau rundt bommen som presser tauet ned. Det blir litt plundrete å jobbe med, så vi får krysse fingrene for at denne mannen kan fikse sakene.

For å gjøre det litt enklere for oss, seiler vi nå med bare genoa. Det gjør at vi ikke kan holde fullt så høy hastighet, så vi tar sikte på å komme inn mot land ved soloppgang i morgen.