Vi suste igjennom i 12 knop.

Flow
Wed 10 Apr 2013 23:55
09:49.61n 125:28.89e Etter at vi med litt vemodighet tok farvel med Stillehavet og entret filipinsk territorialfarvann stod valget av pass ganske klart. Vi endte opp med Hinatua-passet for at vi i det hele tatt skulle ha en sjanse til å komme til Cebu innenfor arbeidstiden på fredag. Passet så ganske hårete ut i losen for området, og det kunne fort bli slik at vi måtte vente i timesvis på både dagslys og tidevann som gjør passet passerbart. Hvis vi ble litt sene i dette passet betød det at vi måtte velge en lengre rute etterpå som var seilbar i mørket. Den korte jeg opprinnerlig hadde stukket ut var i et slikt farvann at jeg aller helst skulle ha dagslys. Jeg stoler ikke blindt på kartleggingen her, ei heller tar jeg for gitt at alle filipinske fiskere merker de utallige fiskegarnene sine med lys. Jeg har hørt litt av hvert om begge. Jeg har svært liten lyst til å stå på et rev i Cebus bakgård med propellen full av fiskegarn.
 
Men vi var veldig heldige. Vi kom akkurat til det punktet i passasjen der det begynner å bli virkelig trangt idet det lysnet. Det var absolutt ikke det beste tidspunktet å passere på iht. det losen sier om slakt vann og tidevann.  All erfaring fra atollene i Stillehavet tilsier at vi kan regne og planlegge oss i hjel, og likevel kommer vi til passet på verst tenkelig tid. Ny taktikk er bare å møte opp når det passer oss best, og så får vi bare se hvordan det ser ut og ta det videre derfra. Det gjorde vi også nå, og det fungerte fint. Det var en stjerneklar natt og vi fikk også litt belysning fra byer på land. Det var vindstille og flatt hav i begynnelsen.  Da vi nærmet oss det trange området i passet begynte farten å øke, og da vi var midt i flaskehalsen fosset vi av gårde i 12 knop! Det var ikke trangere enn at det var plenty plass til å skjene hit og dit med hvirvelstrømmene. Det gikk unna, men det føltes fortsatt trygt og under kontroll.
 
Det er fortsatt en del strøm å hente videre, så vi har valgt den korteste ruta til Cebu siden vi høyst sannsynlig klarer det trangeste av den i dagslys.  Det vil si at vi kommer til å ankomme Cebu Yach Club tidlig på morgenen fredag og får masser av tid til å få tak i myndigheter og sjekke inn i landet.
 
Vi har for øvrig pinset skipsuret en time tilbake. Det viser nå UTC +8.