Ullfrotteen rir igjen

Flow
Tue 10 Sep 2013 05:46
I går rundt klokken 1400 lettet vi anker etter å ha tatt en grundig vurdering av været. Hero har hatt litt problemer med vanntankene sine, og trodde de måtte vente til dagen etter med å dra. Heldigvis fikk de orden på båten likevel, slik at de også lettet anker en times tid etter oss. I løpet av morgentimene kunne vi se at de forsvant forbi oss, men de er fortsatt innenfor VHF-rekkevidde.

På Flow har matrosen igjen noen startproblemer, men vi håper hun vil være bøttefri om kort tid. Seilføringen vi har satt var den samme som til Cocos Keeling; tryseil og hardværsfokk. I dag morges måtte vi bytte ut hardværsfokk med stormfokk, da det blåste jevnt fra 13 m/s- 15 m/s med 17 i kastene. Autopiloten likte ikke situasjonen noe særlig, så vi satte mindre seil for å få det mer komfortabelt om bord.

Middagen Nora laget opp på avreisedagen har ingen ennå hatt matlyst nok til å smake på. Det går mest i tørre kjeks, men jeg har trua på middag i dag.

Temperaturen er det Magnus ville kalle iskaldt om nettene. Det er sikkert ikke så mye mindre enn 25 grader, men med den vinden som er, og alt saltvannet vi må ta imot fra Neptun, blir det fort kjølig. Vi har gravet dypt i skuffer og skap og funnet fram luer og ull.