Deilig motordur

Flow
Fri 6 Jun 2014 19:22
Kl 1900 UTC: 32:41.05N 047:40.61W COG: 065 SOA: 6 Gjenværende distanse 990 nm. Til en forandring er det nå deilig å høre motordur på Flow. Vi har akkurat startet opp etter at vinden løyet og tvang hastigheten ned under 3-tallet. Vi har begynt å plukke ut glødereleet etter at vi har fått start slik at den gamle herren ikke på egenhånd skal begynne å gløde mens vi kjører. Det var også i grevens tid at vi fikk ordnet med genoarulla i går. Fra det øyeblikket seilet var på plass igjen og til nå har det vært lite vind, og da ville det rett og slett ikke fungert med bare storseil og hardværsfokk.

For noen dager siden, mens det ennå var oversjø på dekk, skrudde jeg av diverse plater på lugeren forut. De samme platene monterte jeg igjen rett før vi startet kryssingen etter å ha tettet gapet inn mot ankerbrønnen. Jeg hadde da et lønnelig håp om aldri å måtte skru disse platene av igjen. Men dengang ei. Platene ble skrudd av mens jeg hadde en følelse av å sitte i en vaskemaskin mens jeg holdt på. Jeg lokaliserte vann ned fra påfyllingsstussen til vanntanken, og den kan derfor være en mulig synder. Det er slett ikke sikkert, for vannet kan fint følge undersiden av dekk fra et annet sted og finne veien videre ned via vannpåfyllingsslangene til det når madrasser og andre ting som helst skal være tørre og frie for salt. Vannpåfyllings stussen er skrudd ned på et vaffelmønstret dekk, og det kan forklare de relativt store mengdene vann som kommer inn. Det kan komme ganske mye vann inn med ruglene hvis stussen ikke har vært montert med tilstrekkelig mengde sikaflex. Uansett så la jeg en raus fuge med silikon rundt hele stussen i dag, så kan vi se om det hjelper hvis vi er så uheldige å få samme oversjø igjen. Vi får virkelig håpe at den rette synderen endelig er lokalisert, for jeg tok ut en hel søppelsekk med klissvåte sko fra "skolockeren" som for tiden fungerer som et reservoar i enden av bekken som renner under madrassene. Camilla fikk kilt samtlige par med sko under skjøtene som løper over dekk, så vi får håpe vi får tørket stanken ut av dem slik at de fleste overlever. De skoene som er av skinn har også fått et aldri så lite mugglag på seg og skal følgelig få litt ekstra oppmerksomhet ved leilighet.

Ellers har det vært en strålende dag på fjorden, akkurat slik vi liker det best. Vi begynner også å møte på ett og annet fartøy fra en voksende flåte med portugisisk krigsskip. Det er etter sigende livsfarlige brennmaneter med fantastiske vifteformede seil i transparent rosa. Stein Olav på Hero tok noe lekre bilder av disse da Hero møtte dem på sin ferd mot Kapp Verde. De ligger sikkert fortsatt på hero114.wordpress.com

Nå er vi spent på hva værmeldingen og min far stuemetereologen sier. Nå som vi kjører står vi friere til å velge en taktisk god kurs som gir oss det beste kompromiss mellom for lite vind og for mye vind med regn.