Nesten ikke vind

Flow
Thu 6 Feb 2014 11:54
27:21.87S 008:45.87E Vi kryper oss såvidt framover. Det har vært svært lite vind, og da hjelper det ikke så mye med babyglatt skrog og nye seil. Til tider mer eller mindre driver vi av gårde. På dagen i går var det heldigvis nok vind til at genakeren klarte å stå. Med rundt 5 m/s vind klarte vi å holde rundt 5 knop. Nå ligger det mer rundt 2, og ikke så mye å hoppe i været for. Vi forsøkte med alle segl i dag, men genakeren kollapset hele tiden og jeg måtte berge den igjen i frykt for at den skulle henge seg opp i masten og skade seg.

Ellers har våre rutingemessige bøttebad på hekken vært fraværende pga iskaldt vann (les norsk sommertemperatur). Vi har heller tatt en kattevask med klut i vasken. Derimot har det nå krøpet litt oppover på termometeret og vi kan igjen nyte forfriskende bad på hekken. Camilla var først ute og prøvde seg i går, og jeg måtte til pers i dag. Det var riktignok friskt, men på en varm og mer eller mindre vindstille dag var det kjærkomment.

Værmeldingen vi lastet ned for to dager siden er ikke veldig positiv med tanke på vind. Det er en blanding mellom "kan kanskje funke" og "funker høst sannsynlig ikke i det hele tatt". Vi får håpe værmeldingen vi laster ned nå er mer oppløftende. Det må jo sies at det er svært behagelig å bare ligge her i solen og duppe. Vi har ikke sett en båt på fire dager, så utkikken er heller ikke veldig krevende. Det går i bøker, kryssord og mat. Men hvis det fortsetter slik tar det VELDIG lang tid til vi kommer til St. Helena.... For øvrig blir Magnus på Hero 4 år i dag, og vi skal nok feire dagen med noe godt å bite i. Kanskje blir det popcorn og kakao i ekte Heroånd? Gratulerer til Magnus som fortsatt har base i Simon's Town!