Uten fart og spenning

Flow
Sat 8 Feb 2014 12:00
25:09.70S 006:08.77E Vi bedriver fortsatt en kombinasjon av å drive rolig avgårde i rundt to knop og den litt mer friske varianten i fortsatt høvelig lite vind, men som kan gi oss over 4 knop. Den eneste farten og spenningen om bord finner vi i bøkene. Jeg har akkurat kastet meg over Zulu, en kriminalroman som foregår i Sørafrika, og særlig i områder vi kjenner fra oppholdet vårt. Der kan jeg love det er litt over norm mye fart og spenning. Særlig det siste.

Når det gjelder fart hos oss tipper jeg vi klarer rundt fire knop i snitt. Jeg har ikke regnet på dette, for det tar min far seg av. Han plotter seilasen, regner ut og følger med at alt går skikkelig for seg. Han har skaffet seg en liten samling rådyre sjøkart fra admiralitetet i UK, og disse fyller han med våre posisjoner ettersom vi beveger oss rundt på kloden. Han er nå et par tre måneder i Spania, men kartene og utstyret har han med seg. Derfor tar jeg det hele med knusende ro.

Byssa går varm i ett sett for å sørge for at vi oppretholder trivselsvekten godt over det som hjemme var å ansees som normalt. Camilla insisterer på at jeg skal skrive at hun ser på krimserie med Unni Lindell på PC på nattevaktene, selv om jeg forsøker å dekke over at jeg ser gjennom fingrene med at mannskapet se på TV på vakt. Hva om mine fremtidige arbeidsgivere snoker fram hjemmesiden vår for å sjekke ut mitt kandidatur? Blir ikke mye admiral av slikt...