Seiler i en sort, våt sekk

Flow
Tue 9 Apr 2013 09:17
9:02.26n 128:22.03e. I natt var det som å seile inn i en sort, våt sekk. Det er så godt som ingen måne og den lille som er stiller sjelden på jobb. Vi kan ikke skimte en eneste stjerne, for de er dekket av store, sorte skyer. Og i skyene er det regn. Jeg kan love dere at da blir det mørk. Skikkelig mørkt. Vi bruker radar en hel del for å få et varsel før vindbygene (regnbygene) kommer. I natt gjorde vi også det, men det var ikke til mye hjelp, for det var byger hele tiden. En gang var hele skjermen dekket av clutter (regn). Det er merkelig å seile blant disse bygene, for vi må skifte kurs hele tiden siden vinden kommer fra alle kanter. Det er ikke noe vits i å skifte seilføring slik at vi kan holde en rett kurs, for da må vi gjøre det hele tiden. Det som var meldt var NØ-vind. Vi har hatt hele spekteret fra NØ til SV, og det har vært alt fra ingen vind til 13 m/s.
 
Utpå dagen i dag  lettet det noe og vinden slapp helt. Det har bygget seg opp en del sjø, så seilene bare slo. Da var det ingen bønn. Vi måtte starte motor, og den har gått siden.  Vi har faktisk fått litt vind, opptil 5m/s, men den blåser midt imot. Får håpe det blir bedre i natt.
 
Satellittelefonen fungerer OK nå, etter at vi har stemplet batteriet på plass med hjelp av kryssordblyant fra mor og paraglidersnor vi har fått fra en pensjonert femmedlegionær. Camilla har utviklet en egen teknikk for å få kontakt i USB-porten, så enn så lenge går det bra.
 
I går fikk vi derimot ikke lastet ned noen e-poster. Mulig det ligger en stor en i kø og blokkerer. Vi håper vi får lastet ned nå.