Cape Eleuthera

KISMET
Jan Huls & Ria Sprenger
Thu 7 Mar 2013 00:31
24:50.17N 76:20.62W
 

We zijn om 07.00 vertrokken. Na 10  minuten liepen we vast en het was dus nog vallend water. We kwamen dus steeds schuiner te liggen. Toen het LW was (09.00) maakten we 27 graden slagzij. Ik verwachtte pas om 12.00 weer los te komen. Maar ondertussen stak de wind op en ruimde zodat hij van achteren kwam. Dat betekent, dat als we los kwamen, de wind ons verder naar de kant zou blazen. Om 12.00 kwam er een sterke motornoot pools hoogte nemen. De zwarte man zei, dat we op een strekdam zaten en dat als hij met een lijn aan een val ons scheef zou trekken en wij vol gas vooruit, dat we er dan van af zouden komen. Moesten we wel 200 $ betalen. Zoveel dollars hadden we niet meer, maar met 100 $ + 100 € nam hij ook genoegen. Dat hebben we maar gedaan en het lukte.

Om 17.00 zijn we bij Cape Eleuthera. Volgens onze pilot zijn daar winkeltjes, restaurant, etc. We roepen de marina op en zijn welkom. Er blijken nauwelijks boten te liggen. Het restaurant en laundry zijn bij gebrek aan belangstelling gesloten. Er is wel elektriciteit (220V) en water. Maar goed, we rusten uit, eten aan boord en laten de wasmachine draaien. Het was me het dagje wel.

JPEG image