Black Point

KISMET
Jan Huls & Ria Sprenger
Fri 22 Feb 2013 22:40
24:05.92N 76:24.19W
 
De 2 zwarte heren hebben inderdaad een grote Red Snepper en wat conche gebracht. Hebben we gisteravond heerlijk van gegeten.
Vrijdag 22/2. Ik heb gister gezien, dat het anker achter een stuk steen of koraal ligt. Het zou dus wel eens zo kunnen zijn, dat we het niet omhoog kunnen krijgen. Daarom willen we op het moment van de kentering anker op gaan. Mocht het anker vast zitten dan zou Martin er naar toe duiken (3 meter). Op het moment van de kentering, het is 10.30 gaan we anker op. Het zit gelukkig niet vast. Vlak daarna lopen we vast Volgens de kaart is het om 12.00 laag water. Dus komen we niet los en wel schuiner te liggen. Natuurlijk komen er bootjes langs met goede adviezen. Het enige zinnige advies is om ver naar SB een anker uit te brengen, omdat anders met opkomend tij we steeds verder op de ondiepte verdagen. Hij doet dat voor ons. We rollen de genua uit, want die zal ons in de goede richting trekken, zodra Kismet los komt. Pas om 14.40 is het zo ver. We halen het anker weer binnen en vertrekken richting Black Point, 12 mijl. Om 17.00 valt het anker bij Black Point Settlement. Nu, 1 uur voor HW, staat er 1.1 m water onder de kiel. Plaatsje ziet er leuk uit. Gaan we morgen rondkijken