Afua

KISMET
Jan Huls & Ria Sprenger
Sun 18 Mar 2012 16:55
00:09.68S 50:23.52W
 
Morgen is de laatste dag van de rally. We hebben de afgelopen weken dus door het Amazone gebied gevaren. Wat een water. Het zou een prachtig watersportgebied kunnen worden, maar zover zijn ze hier nog niet. Het is hier nog erg primitief. Maar de mensen zijn ontzettend vriendelijk. Van criminaliteit hebben we hier niets gemerkt. Marina's kennen ze niet. Je ligt altijd voor anker. In een wat grotere nederzetting is er een mogelijkheid om diesel en benzine te tanken. Maar water niet. Dat valt in grote hoeveelheden uit de lucht en moet je opvangen. Alle schepen hebben een zeiltje om regenwater op te vangen met een slang naar de watertank.
De Braziliaanse motorboot zal ons nog voor varen en tussen de zandbanken door loodsen tot we weer op de oceaan zijn. Daarna mogen we het weer zelf uitzoeken.
Vrijwel alle schepen gaan naar Iles du Salut, een eilandje voor de kust van Frans Guyana. Wij gaan daarna naar Paramaribo. Nico en Mary gaan daar van boord. We hebben met z'n vieren een prima tijd gehad.
Van Suriname gaan Ria en ik vervolgens naar Grenada en vandaar naar Curaçao. Daar laten we Kismet dus achter en vliegen omstreeks 30/4 naar Nederland. Ria is van 5/5 - 13/5 nog een weekje weg naar Mirjam in Cambodja. We verheugen ons er op jullie weer te zien.