Clarence Town

KISMET
Jan Huls & Ria Sprenger
Fri 8 Feb 2013 21:21
23:06.12N 74:57.24W
 

Woensdag. We varen met de dinghy naarf het Governement Dock om in te klaren. Je kunt daar alleen met je dinghy komen. En dan nog, Het is LW en vlakbij de kade lopen we vast. Een mannetje op de kade maakt duidelijk, dat vlakbij de kade nog wel voldoende water staat. Ik trek mijn schoenen uit en stap over boord. Inderdaad wordt het daar weer iets dieper. We maken de dinghy aan de kade vast en lopen naar de settlement. Daar is een heus kantoortje, waar we vriendelijk te woord worden gestaan en kunnen inklaren. Kosten 300 US$. Ik ontdek, dat onze GSM het hier niet dood (wat ik al gelezen had in de pilot van John en Jolanda). Naast customs is een kantoortje van Batelco (Bahama Telephone Company). We kopen een prepaid SIM-kaart en dan doet hij het nog niet (wat ik al had verwacht). Voor 30 $ kopen we ook een eenvoudig telefoontje en dan kunnen we weer bellen en gebeld worden. Een eindje verder is een winkeltje, wat alleen herkenbaar is aan een bordje op de deur: OPEN. Maar de eigenaar kwam ons al te gemoed. We kopen wat kleine dingetjes als jam en fruit en gaan weer terug naar Kismet. Rondom de boot zwemmen 2 hele grote roggen. Ze zijn zo groot, dat ik denk dat het mantaroggen zijn. ‘s-Middags varen we alvast naar de westelijke (brede) ingang van de baai. Dat scheelt morgen weer een uur.

Donderdag. Om 06.15 gaan we anker op. Buiten staat een lekker windje en halve wind stuiven (7-8 kn) naar het NW.

Om 16.00 valt het anker in Atwood Harbour. Dat is een natuurlijke baai, waar we tussen het rif door moeten om binnen te varen. Er ligt nog een ander schip, een Zweed. Verder is er helemaal niets. Hopelijk kunnen we vannacht hier lekker slapen. Morgen wordt een lange dag: 66 mijl naar Clarence Town. Daar is een echte marina. Daar zullen we gebruik van moeten maken, want het water is bijna op.

Vrijdag. Om 06.00 halen we het anker op. Het is nog donker, maar dankzij navigator varen we keurig tussen her rif door. Er is zoals voorspeld vrijwel geen wind. We varen dus het hele eind op de motor. Ik stuur een email naar de Flying Fish Marina, maar krijg geen antwoord. Als we er vlakbij zijn, horen we een gesprek van een ander schip, dat deze marina in wil en dat het 2 dollar/voet/dag kost. Dat is wel heel erg duur. We gaan in de baai voor anker (16.00). Misschien morgen de marina in.