Mayaguana

KISMET
Jan Huls & Ria Sprenger
Tue 5 Feb 2013 21:06
22:21.56N 72:59.07W
 

Dinsdag. We vertrekken om 06.30. Prachtige zonsopkomst en blauwe lucht, maar nauwelijks wind. Dus op de motor. En dat is de hele dag (57 mijl) zo gebleven.

Bij Mayaguana is een grote baai: Abrahams Bay. De brede ingang is aan de west kant. Maar het plaatsje, waar we o.a. moeten inklaren is aan de oostkant. Er is aan de oostkant van de baai ook een smalle ondiepe ingang. Het is mooi helder weer; de zon schijnt; het is HW en slack. Het ideale moment dus om het te proberen. Links en rechts zijn koraalriffen, maar die liggen onder water en zie je dus niet.Ria voor op de boegspriet en ik ren heen en weer tussen  het stuurwiel en de kaartentafel. Het is gelukt zonder de grond te raken. En we liggen nu lekker dichtbij het plaatsje. Het is 15.45.