Malta

KISMET
Jan Huls & Ria Sprenger
Mon 4 Oct 2010 17:50
35:54.08N 14:30.18E
 
We zijn in Malta. Maar vraag niet hoe. Vanochtend vertrokken we om 06.00 uit Portopalo. We hoorden, dat de schroef een ander geluid maakte dan normaal. Even later een hoop herrie en toen was het over. De motor liep als een zonnetje, maar dat had geen enkel effect meer op de schroef. De schroef zat er trouwens nog wel aan en de schroefas draaide ook mee, maar niet door de motor. Voor ons lag de oversteek van 55 mijl naar Malta. Maar ik verwachtte, dat ze daar de zaak kunnen repareren en niet in Portopalo of daar in de buurt. Het woei lekker en net bezeild. geleidelijk nam de wind toe en hij ruimde tot overmaat van ramp ook nog. Bij Malta woei het ondertussen 30 knopen en moesten we nog een paar slagen maken. We wilden aanvankelijk gaan liggen in de leuke marina midden in de stad, maar nu heb ik gebeld met de marina, die bij de jachtwerf hoort. Ze hebben ons bij de haven ingang opgevangen en binnen gesleept.
Je weet niet wat je ziet aan oude bouwwerken. Het lijkt allemaal zeer interessant. waarschijnlijk hebben we de komende dagen tijd genoeg om dat allemaal te bekijken.