Preveza

KISMET
Jan Huls & Ria Sprenger
Fri 11 Jun 2010 09:30
38:56.91N 20:45.76E
 

Donderdag. We willen naar Preveza. Is slechts 18 mijl. We hebben geen haast. Er kan eerst uitgebreid gezwommen en ontbeten worden. Als we anker op gaan, kan Ria deze keer echt niet zonder dekwaspomp. Zelfs de hele ketting zit vol bagger.

We zijn om 14.00 in de Cleopatra Marina op de zuid oever van Preveza. Op 3 juli gaan we Kismet hier voor 2 maanden achter laten. Maandag komen hier Saskia en Koen aan boord. Maar er is nog iets.

Ria wil bij nader inzien toch een wasmachine aan boord hebben. Ik heb er een uitgezocht en met Cleopatra Marina contact gehad. Zij kunnen hem bestellen en (helpen bij) inbouwen. Ik ga dus op zoek naar Mr. Chris. Hij heeft hem nog niet besteld, maar gaat dat morgenochtend doen.

Er is hier in de marina een goed geoutilleerde scheepswinkel en een restaurant. Voor al het overige moet je naar de overkant. Er is een watertaxi: om 10.00 heen en om 12.00 terug.

Vrijdag. De wasmachine komt begin volgende week. Daar gaan we niet op wachten. We komen wel een dagje eerder terug (1 juli).

We gaan met de watertaxi naar de overkant en doen uitgebreid boodschappen. Voorbij Preveza is een grote baai. Daar willen we straks heen naar plaatsje Vonista. Dat lijkt ons veel leuker dan hier in die grote marina.