Conche Cut

KISMET
Jan Huls & Ria Sprenger
Tue 5 Mar 2013 17:54
24:16.37N 76:31.63W
 

Zondag 3 maart. Het heeft gister de rest van de dag geregend, maar nu is het droog. We gaan met de dinghy naar de wal. Er is een winkeltje. Blijft tot 12.00 open. Er is ook een restaurant. Ze serveren alleen lunches en niet op zondag. Misschien iets voor morgen. Er zijn wasmachines en die mogen we evt. gebruiken. We maken een wandeling over het eiland en doen wat boodschappen. Als we terugkeren aan boord betrekt de lucht. We lezen, doen Sudoku’s en scrabble.

Maandag. We halen gribfiles op. Morgen weinig wind. Woensdag Z ruimend naar NW. De dagen daarna N winden in ieder geval t/m zondag. We willen maandag 11/3 in Governors Harbour zijn, want woensdag 13 komt John daar aan boord. We besluiten om morgen naar een ankerplek vlakbij Conche Cut (een brede opening tussen de eilanden) te gaan en woensdag ochtend vroeg met het laatste deel  van de eb naar buiten om over te steken naar Powell Point (op Eleuthera). Daar is een marina, Cape Eleuthera Marina. Duur, maar zou wel lekker zijn voor 1 nachtje. Maar misschien varen we wel door naar Governors Harbour.

Dinsdag. Er is inderdaad weinig wind en op ons gemak varen we naar Conche Cut. Zon schijnt en het water is weer prachtig, helder en turquoise. Er staat natuurlijk wel stroom zo vlak bij de cut, maar straks tijdens de kentering kunnen we wel even zwemmen.