Ithaka

KISMET
Jan Huls & Ria Sprenger
Thu 17 Jun 2010 13:17
38:37.48N 20:43.08E
 
We zijn met Sas en Koen dinsdag eerst terug gegaan naar die heerlijke baai bij Vlikho. Zij willen graag vooral zeilen. Dus zijn we de volgende ochtend weer weggegaan, nadat de dames eerst in Nidri de  nodige boodschappen hadden gedaan. We hadden bedacht om naar het oosten te zeilen, omdat we dan vast eindelijk wind mee zouden hebben. Niks hoor. Wind weer pal tegen en steeds minder wind. Vlakbij de haven van Kalamos zijn we voor anker gegaan. Prachtig helder water. Je ziet je anker zo liggen. Koen dook even naar het anker en kwam duizelig en met oorpijn weer boven: trommelvlies gescheurd. Gelukkig was er een dokter aan boord, maar die zei, dat het vanzelf zou genezen. Met een pijnstiller is hij in bed gelegd en liefdevol door Saskia verzorgd.
Vandaag naar Ithaka (eiland van Odysseus) gezeild. Prachtige zeildag. Kismet liep als een trein hoog aan de wind.
Morgen willen we scooters huren en diverse plekken bezoeken, die iets met Odysseus te maken hebben.