37:09.44N 26:51.16E

KISMET
Jan Huls & Ria Sprenger
Tue 18 May 2010 15:17
Er is inmiddels een hoop gebeurd. In de nacht van zaterdag op zondag is de lijn, waarmee we aan de mooring zaten gebroken. We werden wakker, doordat we tegen een paar kleine vissersbootjes gedreven bleken te zijn, vlakbij het strand. Het was nog donker. We haalden de resten van onze lijn binnen en wilden achteruit wegvaren: lijn (van vissersbootjes) in de schroef. Gelukkig was de wind gaan liggen. We zijn verderop voor anker gegaan en tegen de tijd, dat ik mijn hele duikuitrusting aan had was het daglicht. Met mijn duikers mes (dank Trudy+Wil) de lijnen uit de schroef gesneden. Op naar Bodrum.
Probleem van de alternator was snel opgelost. Het andere probleem bleek te liggen aan slechte accu's. Maandag zijn er 5 nieuwe gel accu's van 200 Ah/stuk aan boord gekomen. Ik ben er de hele dag mee bezig geweest alles weer in te bouwen. Condor heeft vanwege de harde westenwind de koers verlegd en ligt nu op Patmos.
Vandaag om 06.00 op weg naar Patmos. Prachtige zonsopkomst. Het waait pal tegen (NW) en tegen het middaguur zijn we het zat en lopen een baai op Leros binnen: Ormos Alinda.

JPEG image

JPEG image