KISMET
Jan Huls & Ria Sprenger
Sat 26 Jan 2013 21:35
19:49.65N 70:43.83W
 
In Bahia de Boqueron kwam een dinghy langs die ons aanriep. Het bleken Hollanders te zijn, die al 25 jaar in Miami wonen en nu op weg zijn naar de Bovenwindse eilanden. We nodigden ze uit voor een kopje koffie. Ze waren dus net door de Bahama's gevaren, waar ze overigens al vaker geweest waren en konden ons dus van alles vertellen. Ze zijn wel 2 uur gebleven. Aan het eind van de middag zijn we vertrokken (om met daglicht in de haven aan de Noordkant van de Dom. Rep. aan te komen).
Het ging zo mooi. Heerlijk met ruime wind. Met de parasol op in de kuip een Sudoku oplossen. 2 Nachten met steeds constante wind schuin achter en volle maan. Vanochtend kwamen we in de buurt van de Ocean World Marina. Ik startte de motor en zette de schroef in werking. Pang, knal en geen schroefwerking meer. We zijn naar de ingang van de marina gezeild, hebben daar geankerd en gewacht tot ze een boot gevonden hadden, die ons wel binnen wilde slepen. Op de steiger stond al een monteur klaar. Hij bevestigde wat ik ook al had gezien: schroefas los van de motor. Zelfde wat we 2 jaar geleden bij Malta gehad hebben. Toen heeft het ons 5 dagen gekost. Nu heeft hij de klus in 2 uur kunnen klaren.
We hebben hier internet (nou ja). Dus als het goed is, moet ik nu wat foto's kunnen meesturen. Een foto uit Curaçao, waar we de champagne drinken, die Arjan en Andrea hadden meegebracht: op een behouden vaart. Een foto waarop je iemand in de kuip onder de parasol ziet zitten en een foto van het binnenslepen.
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image