Portimao

KISMET
Jan Huls & Ria Sprenger
Mon 1 Aug 2011 11:17
37.06.87N 8.31.38W
 
Om 05.00 varen we in het pikkedonker tussen alle voor anker liggende boten het waddengebied weer uit. Een paar vertrekkende vissersboten maken het wat makkelijker de vaargeul te volgen. Spiegelgladde zee: dus motoren. Na verloop van tijd eerst wat regen en daarna wat wind uit noordelijke richtingen. Ver weg in het zuiden zien we het weerlichten. We rollen alleen de genua uit. Als we Vilamoura en Albufera al voorbij zijn krijgen we plotseling 35 knopen wind (uitschieter naar 40). Gelukkig varen we onder de hoge wal en zijn er dus nauwelijks golven. Op een heel klein stukje genua lopen we nog 6 knopen. Zou dit nu een squal zijn? Om er al vast aan te wennen. We varen om 11.00 de rivier bij Portimao op en gaan daar voor anker