Farmers Cay

KISMET
Jan Huls & Ria Sprenger
Thu 21 Feb 2013 20:20
23:57.12N 76:18.72W
 
We hebben een heerlijke week gehad in George Town. Met de grote boot ergens water laden is hier niet mogelijk. In het plaatsje is een soort binnenmeertje.  Je vaart met je dinghy onder een bruggetje door en dan is er achter de supermarkt een speciaal dinghy-pontoon. Daarop is ook een kraan met een slang, waaruit je gratis water kunt tappen van prima kwaliteit. Iedereen komt dus met jerrycans aanvaren.
Donderdag 21 februari. Eergister zijn dus Martin en Monique aan boord gekomen. Het werd tijd om het lieflijke George Town te verlaten en verder te gaan. Om 07.00 gaat het anker op en varen we Elizabeth Harbour, de grote baai tussen George Town en Stocking Island, uit. 40 mijl naar Farmers Cay. Waar we naar binnen varen (de cut) wordt gewaarschuwd voor strong current. Er blijkt 2-3 kn stroom mee te staan. Om 14.40 valt het anker. T.g.v. de stroom liggen we dwars op de wind. Er komt een locale werkboot langs en Ria vraagt of ze vis verkopen. Daar kunnen de 2 zwarte heren wel voor zorgen. Ben benieuwd.